Fotballnese på gubben!!!

Hei!

Han sitter på sofaen og stirrer på #skjermen. Jeg ser på ham. Han lener seg framover og følger ekstra godt med. Jeg studere ham i alle vinkler. På TV ruller fotballen. Den hopper fra spiller til spiller. Kroppens hans spenner seg. Jeg lager en kopp te, setter meg på kjøkkenet. Tallene fyker over skjermen. Det plinger i telefonen hans. Jeg kan sverge på at han har to eller tre skjermer i gang: #PC, #TV og #telefon.

Det blir stille. Jeg blar litt i en #kokebok. Han reiser seg, setter seg ned igjen. Lyden av brøl fyller rommet. Jeg ser på ham. Han er så kult engasjert. Jeg reiser meg og stiller meg i døråpningen, kikker på den store skjermen. Det er fortsatt bare 22 mannfolk som løper rundt i shorts. Jeg forstår ikke.

#Tribunene er fulle og det støyer. Det blir merkelig stille, så skriker alle og veiver med skjerfene. Jeg trekker pusten dypt og rusler tilbake til kjøkkenet. Lukker døren bak meg, vil ikke forstyrre gleden hans. Klarer ikke å stenge lyden ute, brølene og plingene trenger seg igjennom veggen. Jeg vurderer å be ham om å dempe seg. Så velge jeg en annen løsning, setter på Mozart høretelefonene og fordyper meg i en bok. #Fotballkampen raser videre, mannfolka løper.

Så åpner han kjøkkendøren, stille, uten lydene. Jeg løfter hodet fra boken, ser på nesegrevet hans, det dirrer. Jeg vet svarer på spørsmålet. 

#Rosenborg har vunnet kampen på #Lerkendal. Jeg sukker og byr på en kopp te. Han tar imot og setter seg, snakker uavbrutt om den flotte kampen. Jeg lytter og sier både ja og aha, men jeg klarer ikke å opparbeide noen form for entusiasme, selv om jeg forsøker så godt jeg kan. Han endrer tema og vi snakker begge to med høyt engasjement om morgendagens middag og turen til Tjøme i neste uke.

Jeg er skuffet over meg selv og min manglende interesse.

Forstår du deg på andres lidenskap? Kan du la deg engasjere?

Deveny

#visualiseringsøvelse #tur-returhelvete #skribent #forfatter #helsevesenet #FarligEnke #ekteskap #seriefotball #lokaloppgjør 

28 kommentarer

Akkurat på dette her er du og jeg veldig like. Og karene ditto like ;-) he he he. Jeg interesserer meg lik 0 for grønn plen minutt for minutt i den aldersgruppen der ;-) he he. Å se på barn som sparker - det er noe annet. Men så er begge vi her like entusiastiske når håndballjentene skal på. Og jeg får ha min glede over curling nesten alene. He he he

Jernbanefrua..: kult, det er godt å høre at jeg ikke er alene. Jeg føler meg superteit hver eneste gang han dukker inn i fotballens verden...,

Hei,

Jeg beundrer andres lidenskap og synes det er fascinerende .

Fotball har aldri vært min store interesse men en ting er sikkert. Å se en kamp på stadio er noe helt annet. Da er da vanskelig å ikke la seg rive med.

Trude: Det har du sikkert rett i. Kanskje jeg må prøve det, med Mozart på øret.

Jeg har ikke en fotballmann så slipper det :-D Her går det mer i engasjement for dataspill... eller punk-rock etc.. Og jeg kan nok la meg engasjere. Men det er nok mer MEG som er sånn veldig engasjert i ting her i huset :-D

frodith: Jeg skjønner ?

Mannen her er like lite interessert i fotball som meg..så den er grei..:) Han trener vekter og kjører motorsykkel, det hender jeg blir med på en liten kjøretur..Og noen ganger spør jeg om det gikk greit på treninga..men veldig engasjert kan jeg ikke påstå at jeg er..
Selv har jeg ting jeg liker..foto å blogging for eks..men ikke på en slik "lidenskapelig"måte.. Så svaret er at jeg ikke skjønner hvordan folk kan bli HELT oppslukt av ting..:))

annebe: så trist. Det er morsomt å være oppslukt. Jeg drukner i romanene mine....:-)

Ja det er ikke alltid like lett..men jeg prøver å engasjere meg i andres lidenskaper også....Ha en god kveld!

Toini: det er ikke enkelt ?

Hehe..ikke så trist, LIKER er bra nok for meg .. :))

annebe: det er jo bra ?

Ballen er rund, og gresset er grønt. Skulle jeg engasjere meg, måtte det være for å kikke på kjekke menn som løper etter ballen ;) Meeeen....dessverre er ikke det nok. Kjekkaser finnes over alt.

Jeg har vært på en fotballkamp i mitt liv. Sammen med min voksne sønn. Det var en gave fra meg til ham. Og til min STORE forundring, grep jeg meg selv i å holde pusten når det ble dramatisk.

Men når det går på TV, da kobler jeg ut ;)

Heldigvis har jeg funnet meg en kjæreste som er like lite interessert som meg ;)

Helt greit å godta andres lidenskap, så lenge de ikke ler av min lidenskap....som bl.a. er blogging :)

Ha en fin kveld :)

Eva: Mannfolk som løper etter en ball er usexye ?

Hihi, mange som er interessert i fotball! Jeg også - littegrann, men ikke min kjære! Det er kanskje viktig å dele andres lidenskap..... men det er ikke alltid like enkelt! :-)

Margrethe: Jeg klarer ikke å bli begeistrer, det går ikke.

Min mann varierer alt ettersom. Han må ikke ha med seg alt av kamper, men ser gjerne en god kamp hvis det interesser ham :) Det han må ha med seg er RBK-kampene :)

Jeg er også interessert i RBK, og ser kampene når RBK spiller. I fjor høst var vi på hjemmekampene i Europaligaen, og det var kjempeherlig stemning :)

Ønsker deg en kjempefin onsdagskveld :)

Purr, purr, fra Toril og kattene

Toril sin hverdag med musikken og kattene: Hva er det for noe med RBK

RBK er fotballaget her i Trondheim har har vunnet flere seriemesterskap i eliteserien i Norge og cupen. De spilte i Champions league på 90-tallet.

Toril sin hverdag med musikken og kattene: Keg vet, jeg er gift med en trønder.... men det vekker ingen entusiasme hos meg. Ikke engang Stabekk (mitt lokale lag) skaper glede hos meg ?, jajs fotball er ikke for meg ?

Hadde nok vært verre hvis du hadde vært gift med en Moldenser :) Ha, ha, ha :)

Toril sin hverdag med musikken og kattene: Det sa gubben også ?

Det er helt forferdelig og treffe noen som har en lidenskap de ønsker å dele og man ikke klarer å engasjere seg. Jeg blir litt lei meg på mine egne vegne, men sliktvtor jeg ikke vi styrer selv. Jeg tror jeg er såpass gjennomskuelig at det hadde bare vært dumt å late som....

Fin blogg foresten! :)

baresteinar: Takk skal du ha. Det er ganske vanskelig å la seg rive med når man ikke er interessert.

Jeg kjenner meg selv igjen. Har null interesse i sport, Vil heller lese en bok.
Men heldigvis er mannen min ikke sport engasjert heller, bare noen ganger:)
Ellers har jeg lest ferdig boken din i går. " Farlig enke". Det er veldig trist å lese om livet til Maryan, er ikke enkelt å bli født i et land som Dagestan. Men boken har mye andre å by på, mange temaer som opptar folk for tiden og mange type ulike mennesker. Det er mye spenning, men også mye ting brutale ting som skjer egentlig i virkeligheten. Du er veldig flink som kunne skrive en slik bok. Lykke til med fortsettelsen!

foreignerat50: Takk skal du ha. Tenk at du leste den ut på så kort tid.

Hei,
jeg er et slik menneske. Når jeg leser en bok og det er spennende, da leser jeg den ferdig 2 til 3 dager. Da blir jeg søvnløs noen ganger:)

foreignerat50: kult

Skriv en ny kommentar