Helt kørka!

Hei!

Det tok meg to dager og 52 år å virkelig fatte dette. Kan ikke kalle meg rask eller særlig smart.

Som jeg fortalte i går så var jeg på #melodigrandprix hos venner på #lørdag. Den største festen i året i følge verten. Jeg digger menneskene og tenkte at det kunne være artig å være med på dette. Det var 35 år siden forrige gang jeg så på programmet, så jeg kan ikke påstå at interessen er stor hos meg.

Uken før begynte jeg å se på #semifinalene, min mann advarte meg. Han mente at det kom til å bli dobbelt så kjedelig å se sangene to ganger. Jeg sa meg enig i dette. Fikk bare med meg en dame i hvitt undertøy og mannen fra Island. Jeg vil ikke si noe stygt om han, men det kan kanskje lønne seg å få ordene ut av munnen når du skal synge foran så mange mennesker... men nok om det.

Jeg kledde meg i fargene til #Kypros flagget (mitt andre hjemland) og tok med meg en kake dekorert som det norske flagget. Du kan se bildet her. Så gikk jeg på fest og led meg gjennom alle sangene. Det gikk fra vondt til verre. Men vi hadde det gøy, min venninne likte godt den danske vikingen og jeg digget de italienske karene. Alt i alt en god kveld. #Verten snakket ærbødigst til oss på slutten av kvelden, og jeg var for trøtt til å ta innover meg hva han sa. 

Han sa: - Er ikke dette flott #fredsarbeid, tenk på alle de som deltar og jobber for dette.

Jeg tok med meg ordene og skjønte hva han sa i dag. Han snakket om #Europashistorie. #Nasjoner og #mennesker som har sloss i århundrer, nå kommer de sammen og feirer forskjellene. Legger frem det beste de har å by på og viser det til hele verden. I dette tilfellet, som i alle andre sammenhenger. så handler ikke dette om å være best. Det handler om å delta. Være del av #freden i Europa.

Nå skjønner jeg hvorfor noen digger melodi grand prix. Jeg gleder meg til neste år, da skal jeg forsøke å utvikle en større interesse for forskjellene i #Europa og støtte fredsarbeidet.

Dette var et nytt syn på saken.

Hva synes du om MGP?

Deveny

 

#visualiseringsøvelse #tur-returhelvete #skribent #forfatter #FarligEnke #kommunikasjon #skriveøvelser

https://www.facebook.com/deveny.no/ www.deveny.no

14 kommentarer

Flere måter å se og oppfatte dette på også, som med alt annet :-))

Jernbanefrua..: Ikke sant. Sangene blir ikke bedre, men det går an å sette verdi på innsatsen :)

koselig:) vinner låta var ikke bra

livetmitt93: Den var en katastrofe :)

Jeg så ikke alle, men jeg likte flere. Men budskapet er bra:)

Ligaya: Ikke sant, musikken var ikke så stas, men ideen bak er viktig.

Jeg koser meg med underholdningen jeg..og liker den spenningen om man vinner...eller taper...Er ikke så kresen på musikk..så jeg syns det var mange bra der jeg da...men det er meg...hihihi. MEN syns det blir mindre og mindre sang konkurranse...er jo bare nabostemmer osv...Men underholdning..det er det...ha en god kveld!

Toini: Joda, men alle som deltar er med på å bygge bånn med naboene og det skaper gode relasjoner. It is all good :)

Titta litt jeg å, men dessverre så har jeg dårlig hørsel...så mister litt av verdi, men litt gøy å menneskene da....

solliv: Det skjønner jeg, men det var jo et kostyme show også :)

Jeg pleier ikke å se på det, men jeg skjønner greia med at det er noe hyggelig nasjonene gjør sammen, omtrent som OL og vm :-)

frodith: ikke sant, et trygt sted å konkurrere. Vi trenger mer av dette i disse dager ?

Mgp er liksom EM i musikk eller i kjoler, antrekk, sminke og sceneshow på samme tid. Før var det den sangen som vant man husker selv den dag i dag. Men i dag er man mer opptatt av kjoler og sminke.

Helge: godt poeng :-)

Skriv en ny kommentar