Gårsdagens mareritt, dagens glede!

Sånn går det noen ganger....

Hei på deg!

Du har sikkert fått med deg at jeg allerede har reist på #hytta. Det er en glede å være i #paradis i varmen. I byen hadde jeg #svettet ihjel i #sommer, tørket inn som en gammel #rosin. Nei det er bedre her nede ved sjøen, det blåser og det blåser.

Det er et lite aber med å flytte hjemmenfra så tidlig. Jeg har jo ikke ferie og forpliktelser ruller inn som vanlig. Jeg trodde jeg var ferdig hadde alle gjort alt som skulle gjøres.Så kom gubben med et brev som jeg hadde mottatt hjemme. Det så uskyldig nok ut, et reklamebrev. Derfor hadde han nesten glemt det og ga det til meg sent i går kveld. Jeg satte meg ned og åpnet .... #Brevet snakket om #skatt, #revisjon og #dagsbøter på mitt lille #firma

Over årene har jeg hatt to venninner som har fått sånne #brev etterfulgt av store #bøter. #Beløpet ligger snart opp på 60 000 kroner om regnskapet ikke ble levert i tide. Jeg grep brevet med hånden, det ble krøllete og vått. Jeg hadde problemer med å holde meg rolig, har ikke slikke summer på kontoet. Jeg la meg , fikk ikke sove, jeg stilet alle vekkerklokkene på 8.00 for å være sikker på at jeg kom meg opp. Så lå jeg i sengen og forsøkte å ligge stille. Kan ikke si at det ble mye søvn.

Så ble det morgen, jeg kunne med god samvittighet begynne å arbeide. Etter et par minutter oppdager jeg at det står: vi kan hjelpe deg før dagbøtene begynner å løpe. Lungene åpner seg litt, jeg puster bedre.... #googler og finner at fristen er 31.07.2018.

Skuldrene senker seg, jeg har gjort alt riktig, men jeg er ikke ferdig. Det er god tid før fristen løper ut.

Det skulle ikke vært lov å skremme en gammel dame på denne måten. Jeg bare sier det :)

Er du innforstått med #byråkratiet vårt eller for du også en #karamell inne i mellom?

#Deveny

#selvangivelse #regnskapsregister #skatteetaten

23 kommentarer

Nå har ikke jeg noe firma, men jeg synes livet er tøft nok uten. Jeg skjønner meg dårlig på sånne ting, og har liksom meldt meg litt ut.

Jeg visste jeg ville få en skattesmell dette året, og det fikk jeg, men ikke så stor som jeg fryktet, så jeg er egentlig fornøyd :)

Godt du bare ikke hadde lest brevet skikkelig, men synd du fikk så lite søvn.

Ønsker deg en fin dag i dag <3

Eva: Takk skal du ha :-)

Nei, det skulle ikke være lov å skremme folk på den måten 😉 Selv er jeg et ordentlig surrehode når det gjelder daglige ting. Det som ikke står i kalender eller almanakk eksisterer ikke... Innlevering av selvangivelse og nå sykemeldinger på nett i tide klarer jeg heldigvis å ha oversikt over.

Vera Lynn: Det trodde jeg også at jeg var flink til og heldigvis så er jeg fortsatt det :-)

Ja, ble helt satt ut på dine vegne...veldig tråkig med slike krav...men det ser ut som det ordnet seg. Kos deg på hytta :-)

solliv: Ikek sant. Her er det bare topp :-)

Ish...ja det lønner seg og lese brevet godt med engang...så man ikke får sånne skremsler!! BRA du er i rute, og at du fikk roet ned litt..men synd du fikk en dårlig natt pga dette...Ha en god ny dag!

Toini: Jeg er helt enig, men denne gangen hadde jeg ikke skjønt det før jeg sjekket med andre. Brevet var meget snedig skrevet.

Usj dette er realt hærk altså. Jeg kan ikke si noe annet enn at jeg er glad jeg er ferdig med regskapet.

Ha en flott dag

chanettssinblogg: Det skjønner jeg, jeg har tydeligvis litt igjen :-)

Ukoselig med slike skremmerier, enda godt du slapp unna med «skrekken» Hehe. Nyt dagen og tiden på hytta, det er gull :-))

Jernbanefrua..: Nå er det bare å nyte dagen :-)

Jeg har ikke et firma og skjønner ikke systemet, men kan også oppleve å bli skremt og miste nattesøvnen når uventet ting skjer.

Ligaya: Det er kjipt og ikke sove :(

Nå fikk jeg jo nesten angst sv mindre her av dette innlegget ditt.

Jeg hadde helt klart mistet både nattesøvn og forstand jeg.:))

Garman: Jeg var litt der....men nå har ting roet seg ned igjen :)

Bra fristen var litt lenger fram da :-) Kos deg videre <3

frodith: Takk skal du ha :)

Sånne brev er jo endel av jobben min.... hender jo at mine klienter oversitter frister. Men jeg er enig med deg i at det ser ut som om du er verdens største lovbryter lenge før fristen har gått ut.... Merkelig måte å skrive ting på! Godt at du har god tid til å ordne :-)

Skal bare sende inn til regnskapsregisterert alt er levert til skatteetaten. Det var helt unldvendig med det brevet.

Margrethe: Du er flink som kan dette :)

Bra det ordner seg. Jeg har vært sjølvstendig næringsdrivende i og med at jeg har hatt gard, men da hadde jeg regnskapsfører som "passet på meg".🌻

Anonym: Det er best :)

Skriv en ny kommentar