Er det lett å skrive en roman?

Hei på deg!

Jeg sitter her og nyter den nye #gårdsplassen, alt er lagt på plass igjen. Det er bare å begynne å plante ut en ny #hage.

I går var jeg inne og leste hos poesimylife. Det må ha vært et effektivt innlegg, jeg har tenkt på en av hennes setninger. Ikke fordi hun sier noe galt, men fordi jeg har en særegen erfaring i så måte.

Jeg har skrevet en roman, og noen vil kanskje si at det er enkelt. For noen store forfattere så er det nok også det, men jeg tror ikke det er enkelt for alle.

Min bok ble skrevet over mange år, og ingen har noen gang sagt at det er noe galt med selv historien. Jeg fikk litt kritikk på en karakter, måtte utdype litt her og der....så i så måte så var det enkelt å skrive en roman...

Det er bare det at en roman er så uendelig mye mer, det handler om forfatterstemme, om stemningen og flyten i #teksten....for ikke å snakke om #grammatikken. #Skolenorsk er rett og slett ikke godt nok....

Mitt hode og mine #hjerneskader har også bydd på noen særegne utfordringer. Jeg forstår ikke ordene på samme måte som ekspertene. De har rett og slett en helt annen måte å uttrykke seg på. Dette har gitt mange store og små utfordringer. Heldigvis har eksperten min vært kul og han har kommunisert på en ikke fornærmende måte. Jeg kan love deg en ting, graden av hårsårhet er stor hos meg. Jeg eier og elsker det jeg skrive....og tårene sitter løst når jeg får kjipe tilbakemeldinger.... så utfordringen for meg var å finne en #språkvasker som forsto dette, og han fant jeg i en fyr fra #Bergen. Han minner meg om min far, det er kanskje derfor #samarbeidet går så godt.

Denne gangen skal jeg svre på mitt eget spørsmål. Det er ikke lett å skrive en r#oman, og det er ikke lett å få den utgitt. Det vanskeligste er å få verket solgt....

Så om du vil skrive, så bør du brenne for det...nesten ikke klare å la være, for hindringene er store og vanskelige.

Deveny

PS! Dette er på ingen måte en kritikk av min #medblogger, Dette er bare mine egne erfaringer på området.

#asylmottaket #Dagestan #Makhatskala #islamist #enke #asylsøker #pedofili#menneskesmugler #kriminelle #førde #sogndal #sognogfjordane#fredrikstad #hvaler #oslo #Slottsberget #Asker #Skei #Jølster#Vestlandet #farligenke #deveny

www.deveny.no https://www.facebook.com/deveny.no/

10 kommentarer

Nei dette er slet ingen kritikk :)

Det er meget sant at det er vanskelig å skrive en god og fengende roman. Men alle kan skrive en roman om de ønsker dette. Man må få karakterene til å virke levende, og det er det slett ikke bare å få til. Man må skrive blidelig, og virkelig ha flyt.

Jeg jobber med min første romanserie. Det er meget tungt, og jeg har en meget lang vei igjen. Men jeg har satt meg som mål å komme igjennom med dette.

Du har vært kjempeflink som har greid å gi ut en roman. Jeg har ennå ikke fått skaffet meg denne, men det kommer.

Farlig Enke er en bok jeg garantert kommer til å lese i sommer :)

poesimylife: Disse ordene surret bare rundt i hodet mitt....:)

Det skjønner jeg.. og alle vet nok ikke det..og sikkert mange som prøver seg, men aldri får gitt ut noe..Det koster vel litt også...ser jo at du har fått mye god kritikk på din..

Toini: I ngen greier å skrive en bok alene, det må flere innspill til for at det kal bli bra :)

Fint å kunne dele av sine erfaringer synes jeg, så lenge de er velmenende og gode råd - som det heldigvis er mest av her inne i «vår» blokk. Jeg tenker som deg, ikke bare med tanke på å skrive bok men generelt det en brenner for - det hjertet slår litt ekstra for av prosjekter det tar nok gjerne litt tid og krefter. Men jeg tenker at det er verdt det. Uansett lærer en noe i prosessen :-))

Jernbanefrua..: Mye å lære i dette faget :)

Jeg tror ikke at det er lett å skrive en bok eller novelle. Først alt forarbeide, og så sette sammen historien og karakterene. Jeg vet at jeg ikke kunne ha klart det, til tross for en livlig fantasi og trangen til å fortelle. Jeg imponeres stadig av gode og velskrevne bøker 😊

Vera Lynn: Det er ikke enkelt, det krever både motivasjon og innsats...

Er nok mye å tenke på om en skal skrive en roman en ønsker å få utgitt ja..jeg ville aldri satt i gang med et slikt prosjekt...men likte å skrive stil på skolen det gjorde jeg :)) Moro med deg/dere som "brenner" for skriving..for det hadde jo vært litt stusselig om det ikke fantes forfattere :))

annebe: Det er sant :)

Skriv en ny kommentar